POMLADNO NARAVNI DETOX

Ti je tvoje telo že sporočilo, da potrebuje počitek in hranila, ki mu bodo pomagala okrepiti njegov naravni proces razstrupljanja?

Razstrupljanje je eden izmed najpomembnejših naravnih mehanizmov v telesu. Jetra, črevesje, ledvice in pljuča so organi, ki skrbijo, da naše telo ves čas izloča odvečne in škodljive snovi. Ne gre pa to v nedogled, oziroma, če telo neprestano obremenjujemo, ne deluje več 100%. Ker viškov telo  ne more izločiti, jih prične skladiščiti v maščobnih tkivih. To pa je razlog, da se v telesu prižgejo rdeče lučke, tako kot v avtomobilu, ob okvari motorja. Vse skupaj pa ima vpliv na naše splošno počutje in krog je sklenjen.

Naše telo je hiša in v hiši je naš dom, zato je prav, da smo v stiku z njim, da ga razumemo, poslušamo in upoštevamo, ko nam skuša povedati, da se prižigajo rdeče lučke, saj več ne zmore samo.

Rešitev seveda obstaja, vemo, človeško telo je neizmerno prilagodljivo in zmore marsikaj.

Pri Botaniku nismo zagovorniki intenzivnih razstrupljevalnih metod, saj so lahko le-te samo še bolj obremenjujoče za telo, ki je utrujeno in pod stresom. Menimo, da je veliko bolje, če telo podpremo in mu ponudimo počitek. To pomeni, da izberemo primerna hranila, ki bodo telesu pomagala pri njegovem naravnem procesu razstrupljanja.

Kako se lotimo?

BOTANIKOV PREČIŠČEVALNI IZZIV/4 TEDNI

Glede prehrane pa tako…najpomembnejše se mi zdi, da je naša hrana domača in lokalna, s čim krajšo potjo »od vil do krožnika«. Takšna hrana je najbolj kvalitetna in najmanj obremenjuje okolje, česar se moramo danes še posebej zavedati.

Če si želiš tudi ti na naraven in neinvaziven način raztrupiti svoje telo in mu omogočiti, da se spočije ter regenerira, te vabiva, da se nama pridružiš pri 4-tedenskem izzivu. Za vzpodbudo ti zraven podariva še čemaževo tinkturo.

 

Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Avtor: Tamara Luskovič

ustvarja v Ormožu, z dvema rožama in eno veliko, ki skrbi za vse štiri s čaji in dišavnicami.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.